PROJEKTI: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö


  • Ajankohta: 2013
  • Toimeksiantaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö
  • 3 opiskelijaa ( HAMK Tietojenkäsittely ja Tieto- ja Viestintätekniikka)

Lähtökohta: Verkkosivujen visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuden uudistaminen

Tuotos:  Uudet toimivat www-sivut

Opiskelijatiimin mietteitä:

Saimme alkukeväästä 2013 sähköpostiimme mielenkiintoisen viestin koskien Konseptorin opiskelijaprojektia. Kiinnostuimme projektista ja saimme selville, että Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö tarvitsi kokonaan uuden visuaalisen ilmeen koskemaan niin nettisivuja, kuin logoakin.

Kävimme Hämeenlinnassa kaksi kertaa kevään 2013 aikana keskustelemassa aiheesta ja aloimme työstää sivuja ja erilaisia logovaihtoehtoja. Tehtävänämme oli graafinen suunnittelu, ohjelmoinnista jäi vastaamaan opiskelija Nico Heinimäki.

Kevään aikana suunnittelimme paljon erityylisiä sivupohjia sekä logoja. Halusimme antaa asiakkaalle mahdollisimman paljon erilaisia ulkoasuvaihtoehtoja, jotta selvittäisimme, mitä asiakas ulkoasulta halusi. Syksyn tullessa ulkoasuista oli karsiutunut pois valtaosa ja meillä oli jonkunlainen näkemys siitä, mitä haettiin. Lopullinen ulkoasu oli pelkistetty ja hioutui pikkuhiljaa valmiiksi monien eri vaiheiden jälkeen. Ulkoasusta olisi voinut tulla näyttävämpi, mutta vähäisten materiaalien takia suurin osa kuvituksesta tuli rakentaa ja suunnitella itse. Tästä eteenpäin Nico Heinimäki alkoi koostaa sivuja samalla, kun me suunnittelimme vielä erilaisia logovaihtoehtoja.

Säätiö halusi visuaalisen ilmeensä eroavan hieman HAMKin ilmeestä, joten pyrimme tehdä eron selväksi graafista ulkoasua suunnitellessa. Lopullinen ulkoasu ja logo henkivät silti HAMKin värimaailmaa, mutta erottuvat kuitenkin toisistaan omana kokonaisuutenaan.
Projekti tehtiin täysin omalla ajalla ja siihen meni odotettua kauemmin aikaa. Projektilla ansaitsimme itsellemme innovaatio-opintopisteitä, joilla saimme korvattua osan vapaavalintaisista opinnoista.

Kaiken kaikkiaan opimme paljon projektityöskentelystä, sekä työskentelystä asiakkaan kanssa. Monien vaiheiden jälkeen olemme tyytyväisiä lopputulokseen ja saimme projektista paljon irti. Jos kaipaat haasteita ja oppia asiakkaan kanssa työskentelystä, kannattaa tämän tyylistä projektia ehdottomasti kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti