PROJEKTI: Piirtopekka


  • Ajankohta: 2012
  • Toimeksiantaja: Yksityinen toimeksiantaja
  • 20 opiskelijaa (HAMK Rakennustekniikka)

Toimeksiantaja sekä VERTEX Systems Oy ottivat yhteyttä Hamkin Rakennustekniikkaan ja esittivät yhteistyötä nettipohjaisen verkkokaupan ja mallinnuspalvelun, ns PiirtoPekan kehittämiseksi. PiirtoPekka tarvitsisi VERTEX BD:llä mallinnettuja kolmiulotteisia tietomalleja, aluksi autokatoksia, piharakennuksia ja myöhemmin es vapaa-ajan rakennuksia ja omakotitaloja. Aluksi mallit olisivat verkkokaupassa staattisia mutta myöhemmin ne voitaisiin parametrisoida Vertex Design Streamer- ohjelmalla. Mallit olisivat PiirtoPekan verkkokaupassa ja asiakas voisi editoida parametrisoituja malleja ja tulostaa sieltä maksua vastaan rakennuslupapiirustuksia, rakennekuvia, määräluetteloita ym. Määräluettelo voidaan lähettää paikalliseen rautakauppaan tarjousta varten. Tarkoituksena olisi, että Hamkin opiskelijat suunnittelisivat ja mallintaisivat eo rakenteita ja alkuvaiheessa myös korvausta vastaan tulostaisivat tilattuja dokumentteja.

Mallintamisen lisäksi PiirtoPekan kehitys vaatii Internet- verkkokaupan kehittämisen, mistä vastaisivat Hamkin Tietotekniikan opettajat ja opiskeijat. Piirto-Pekka kehityshanke soveltui työstettäväksi es Hamkin Tietotekniikan, Rakennustekniikan, Muotoilun ja Puutarha-alan opiskelijoille. Hankkeeseen olivat ilmoittautuneet Vertex Systems, AINA-porttaali, Hamkin Tietotekniikan opettaja ja Rakennustekniikan opettaja.

Projektin tuotoksena syntyneet mallinnukset on siirretty jatkokäsiteltäviksi toimeksiantajalle ja verkkokaupan rakentuminen jää toimeksiantajan tehtäviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti