PROJEKTIT: Tinga Tinga Polkupyöräprojektit


  • Ajankohta: 2013
  • Toimeksiantaja: Linnan pyöräverstas
  • 2 Opiskelijaa (HAMK ohjaustoiminta)


Lähtökohta:  Mitä uusia pyöräilyyn liittyviä tuotteita tai palveluita voisi kehittää pyöräliikkeen tuote- tai palvelutarjonnan lisäämiseksi?

Tuotos:         Tingatinga –taidesuuntaus yhdistettynä pyöräilyyn, Työpajoja, joissa ohjatusti pintakäsiteltiin pyörän osia Tingatinga-tyylillä.


Uutisointi projektiin liittyen: Linnan Pyöräverstaan omistajat tuntevat ekoasiat itselleen läheiseksi ja ihastui Tansaniassa Tinga Tinga -keskuksessa taidesuuntaukseen. Taide palaa nyt Hämeenlinnassa ikään kuin juurilleen eli kohtaa polkupyörät. Nimittäin taidesuuntauksen kantaisä Eduardo S. Tingatinga käytti maalauksissaan polkupyörämaaleja suoraan tuubista.

- Kävimme siellä Dar es Salaamissa Tinga Tinga -keskuksessa, jossa yhä työskentelee kantaisän lapsia ja ihastuimme, että voisimmeko yhdistää taiteen ja pyörän. Polkupyörämme olivat ensimmäistä kertaa esillä Iittalan Naivistit näyttelyssä kesällä, Minna Takala kertoo.”

Pyöräverstaan kehittämisprojektissa HAMK:n opiskelijat loivat konseptin, jolla pyöräverstaan palvelut ja Tingatinga-pyöräntuotteet saadaan yhdistettyä mielekkäällä tavalla. Ohjatuissa, koko perheelle suunnatuissa maalaustyöpajoissa yhdistyy tekemisen riemu, paikallinen osaaminen, kansaivälinen ajatus ja kulttuuri sekä hyödyllinen ja silmiä hivelevä tuotos.

Kuva: Maarit Piri-Lahti / YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti