PROJEKTI: Ikäihmisten aktivointi


  • Ajankohta: 2013
  • Toimeksiantaja: opiskelijoiden oma idea
  • 5 opiskelijaa (HAMK Tietojenkäsittely)
  • Näkyvyys: PAikallisuutiset, Yle Häme


Lähtökohta:  Ikäihmisten ja palvelutalojen asukkaiden aktivointi fyysisesti ja henkisesti

Tuotos: Aktiivisia hetkiä pelikonsoleilla tuotettuun yhteisölliseen tapaan. Innokkaita vanhuksia ja onnistumisen elämyksiä, sisältöä arkeen.

IKÄIHMISET JA PELIKONSOLIT KÄYTÄNNÖSSÄ – Opiskelijan näkökulma

”Menimme palvelukotiin nimeltään Hoivia (Olokolo), jossa toteutettiin meidän yritysprojektiamme. Projektia toteuttamassa olivat Nico, Matti, Miikka, Lauri, Ville ja projektiasiantuntija Laura Lehto.  Ennen pelien pelaamista asensimme laitteet ruokalassa, joka toimi pelitilana. Samaan aikaan muutama meistä lähti hakemaan ikäihmisiä asunnoistaan. Osa heistä eivät suostuneet osallistumaan, mutta saimme loppua kohden suurimman osan ikäihmisistä paikan päälle kokeilemaan palveluamme.

Tämän jälkeen esittelimme Wii-pelien ja Wii-ohjaimien käyttöä. Pelinä meillä toimii Wii Sports Resortin Bowling joka on keilailupeli. Ikäihmiset eivät alussa suostuneet pelaamaan, mutta pian yksi ikäihminen toisensa jälkeen he ovat alkaneet innostua keilaamisesta.  Ohjaimien käyttö ei alussa tuntunut onnistuvan, mutta pikkuhiljaa käsikädestä ikäihmiset alkoivat oppia käyttämään ohjainta oikealla tavalla ja ohjaajat ohjaamaan onnistuvasti.

Pelihetken aikana menimme taulutietokoneiden kanssa muualle esittelemään ikäihmisille pelejä. Valtaosa heistäkään eivät suostuneet edes kokeilemaan, mutta saatiin kuitenkin muutamat heistä pelaamaan, loppujen lopuksi saimme vanhuksia innostettua kokeilemaan tabletilla pelailua.

Hoivia Oy/Olokolon henkilökunta antoi meille positiivista palautetta ja oli selvästi innostunut meidän projektistamme ja kuinka hyvin saimme loppujen lopuksi vanhukset innostumaan.
Kaikin puolin koko projekti meni hyvin. Mielestämme ikäihmiset saatiin pelaamaan pelejä onnistuneesti sen enempää ongelmitta. Ryhmämme sai positiivista palautetta niin vanhuksilta kuin henkilökunnalta.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti